DIMARTS I DIJOUS ESMORZEM FRUITA

IDEES PER COMPARTIR

Aquí trobareu propostes per què el temps que passeu en família sigui gratificant, constructiu i divertit

FIRA DE LA CANDELERA DE MOLINS DE REI

La Fira de la Candelera de Molins de Rei compta amb una tradició de més de 15o anys. L'origen és comú al de tantes altres fires d'arreu de Catalunya: l'intercanvi, el mercat, posar-se al dia en una època en la que les notícies i el temps corrien més a poc a poc. Ara tot aixo és diferent, però la fira continúa.

Tindreu l'oportunitat d'adquirir algun fruiter o alguna planta, però també de fer una passejada pel centre i veure artistes, antiquaris i parades, ja que és una fira comercial. No em d'oblidar la Mostra de Bestiar on ovelles, gallines, mules, ànecs, cavalls,... s'exposen com es feia antigament, per si algú els volia comprar.

Tindrà lloc el 30, 31 de gener i l'1 de febrer de 2009.


Si en voleu saber més, cliqueu a la foto





PARC DEL GARRAF

És possible que associeu el nom del Garraf amb la carretera de corbes a tocar del mar, o al túnel. Però el PARC DEL GARRAF és més que això; és un espai natural que tenim ben a prop i que val la pena visitar, encara més ara a l'hivern si trobem un dia solejat, perquè a l'estiu podria resultar més incòmode.

Allà trobarem clima i vegetació mediterrànis. La caracterísitca geològica del parc és la roca calcària, formant un paisatge rocós, àrid i agrest que té molt d'encant.

Hi podreu fer moltes excursions a peu, que trobareu ben senyalitzades, però fins al parc haureu d'anar en cotxe des de Castelldefels. S'ha de seguir la carretera direcció La Pleta (l'Oficina d'Informació del Parc), una antiga masia on podreu aconseguir informació sobre el parc i gaudir d'una exposició permanent sobre l'àliga perdiguera i d'un audiovisual del Parc. Aquesta oficina també és el punt de sortida de diversos itineraris per la zona amb diferents graus de dificultat i durada, tots ben senyalitzats. Porteu calçat adequat i aigua.

Existeix el programa "Viu el Parc" que ofereix activitats plàstiques, musicals, literàries,... però només durant un periode determinat de l'any.
També s'ofereixen visites guiades pel Parc a través de l'empresa JAFRA NATURA.

A la zona també podeu visitar el Monestir Budista del Garraf.

Carretera del Rat Penat, km. 3,5
08870 Sitges
Horari: Obert tots els dies de la setmana de 10 a 15 h.
Telf. 93 597 18 19

BAVAROISE DE XIXONA

US HAN SOBRAT TORRONS DE NADAL I NO SABEU QUÈ FER AMB ELLS?

Us proposem aquesta recepta boníssima i que ens va fer una de les nostres companyes, especialista en dolços.


INGREDIENTS:

  • 1 barra de torró de Xixona (del tou), d'uns 300grs.

  • 400 ml. de nata líquida per muntar

  • 1 "natilles" de vainilla (comprar-les fetes)

  • 4 cullerades de sucre

  • 3 fulls de gelatina

  • Per a la base del pastís: Melindros, magdalenes, tires de pa de pessic,...

ELABORACIÓ:

  1. Ratllar el torró de Xixona.

  2. En un recipient amb aigua freda, posar en remull els fulls de gelatina durant uns minuts, fins que s'estovin.

  3. Escalfar una part de la nata (uns 50 ml) fins que estigui ben calenta; un cop fora del foc, desfer en ella els fulls de gelatina ben escorreguts.

  4. En un bol, barrejar les "natilles" amb la gelatina fosa sense deixar de remoure amb un batedor de mà i, a continuació, afegir el torró ratllat i les 4 cullerades de sucre.

  5. Muntar la resta de nata, molt freda de la nevera, amb ajut d'una batedora elèctrica de varetes. No cal que quedi molt muntada, serà prou amb que tingui cos.

  6. Afegir la nata a la barreja del torró, amb cura, barrejant de dalt a baix amb una espàtula perquè no perdi esponjositat, fins que quedi ben homogènia.

  7. Omplir un bol gran de vidre, un recipient plàstic o un motllo per a pastissos amb aquesta preparació, encara que el de plàstic és més fàcil de desmotllar.

  8. Cobrir tota la superfície amb una fina capa de melindros, magdalenes tallades en rodanxes o tires de pa de pessic.

  9. Ficar al congelador. Penseu que és molt important congelar bé el pastís; sinó costarà molt de desmotllar.

  10. Per servir-lo, simplement haureu de desmotllar-lo unes hores abans, encara congelat. Per no tenir problemes, es recomana posar el motllo sota un raig d'aigua calenta.

Suggeriments:

  • Un altre avantatge de congelar el pastís és que el podreu preparar amb temps.
  • Si no és per molta gent, el podeu preparar en motlles individuals; d'aquesta manera, utilitzareu les racions necessàries i podeu guardar les que sobrin.

ENS AGRADARIA QUE ENS DEIXÈSSIU ALGUN COMENTARI SI L'HEU INTENTAT FER.