Us proposem aquesta recepta boníssima i que ens va fer una de les nostres companyes, especialista en dolços.
- 1 barra de torró de Xixona (del tou), d'uns 300grs.
- 400 ml. de nata líquida per muntar
- 1 "natilles" de vainilla (comprar-les fetes)
- 4 cullerades de sucre
- 3 fulls de gelatina
- Per a la base del pastís: Melindros, magdalenes, tires de pa de pessic,...
ELABORACIÓ:
- Ratllar el torró de Xixona.
- En un recipient amb aigua freda, posar en remull els fulls de gelatina durant uns minuts, fins que s'estovin.
- Escalfar una part de la nata (uns 50 ml) fins que estigui ben calenta; un cop fora del foc, desfer en ella els fulls de gelatina ben escorreguts.
- En un bol, barrejar les "natilles" amb la gelatina fosa sense deixar de remoure amb un batedor de mà i, a continuació, afegir el torró ratllat i les 4 cullerades de sucre.
- Muntar la resta de nata, molt freda de la nevera, amb ajut d'una batedora elèctrica de varetes. No cal que quedi molt muntada, serà prou amb que tingui cos.
- Afegir la nata a la barreja del torró, amb cura, barrejant de dalt a baix amb una espàtula perquè no perdi esponjositat, fins que quedi ben homogènia.
- Omplir un bol gran de vidre, un recipient plàstic o un motllo per a pastissos amb aquesta preparació, encara que el de plàstic és més fàcil de desmotllar.
- Cobrir tota la superfície amb una fina capa de melindros, magdalenes tallades en rodanxes o tires de pa de pessic.
- Ficar al congelador. Penseu que és molt important congelar bé el pastís; sinó costarà molt de desmotllar.
- Per servir-lo, simplement haureu de desmotllar-lo unes hores abans, encara congelat. Per no tenir problemes, es recomana posar el motllo sota un raig d'aigua calenta.
Suggeriments:
- Un altre avantatge de congelar el pastís és que el podreu preparar amb temps.
- Si no és per molta gent, el podeu preparar en motlles individuals; d'aquesta manera, utilitzareu les racions necessàries i podeu guardar les que sobrin.
ENS AGRADARIA QUE ENS DEIXÈSSIU ALGUN COMENTARI SI L'HEU INTENTAT FER.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada